Puu-Karjaan kauniista talorivistöistä jää helposti mieleen persoonallinen keltainen puutalo, erkkereineen ja porraskuisteineen. Paikalliset ovat nimenneet talon muumitaloksi. Talon historia ulottuu aina sadan vuoden taakse, sen on piirtänyt ja rakennuttanut silloinen Karjaan ratamestari, Werner Lönngren. Monen talon historia Karjaalla on tavalla tai toisella sidoksissa rautatiehen ja ruukkialueiden tavaraliikenteeseen.

Muumitalo on nykyään kaunis, valoisa koti – persoonallinen kuori kätkee paljon kauniita alkuperäisiä yksityiskohtia, harkittuja uusia ja vanhoja varaosia – ja tunnelmallisen, boheemin sisustuksen, jossa näkyy perheen voimakas side Kiinaan. Kiinalainen ja kotimainen käsityö ovat esillä rinnakkain. Taide ja perheen harrastukset saavat näkyä sisustuksessa.

Tämäkin talo on avoinna Karis – Suomen Paris -tapahtumassa, lauantaina 4.8.2018. Tervetuloa kylään!