Billnäsin Viljamakasiini, Billnäsin puistotie 1 /Billnäs sädesmagasin, Billnäs parkväg 1

Billnäsin viljamakasiinin rakennutti J. Fr. M. Hisinger vuonna 1778. Kaunis, vaaleankeltainen rakennus toimi alunperin viljamakasiinina ja myöhemmin Fiskars Oy:n rakennusosaston varastona. Sittemmin viljamakasiinissa on järjestetty useita kulttuuritapahtumia erityisesti kesäisin.

Kaksihuoneisen kellarin kattorakennelmat kannattaa käydä katsomassa, toisen huoneen sisäkatto on tynnyriholvi, toisen ristiholvi. Kesälläkin viileänä pysyvää kellarikerrosta käytettiin muinoin lihavarastona.

Karis Suomen Paris-tapahtuman aikana la-su 4.-5.8 sekä Billnäsin Viljamakasiinin yläkerta että kellarikerros ovat yleisölle avoinna. Pääkerroksessa voi maksutta tutustua Kyläyhdistys Pro Billnäsin alueen historiasta kertovaan Mustionjokilaakso – elämää joesta-näyttelyyn.

Viljamakasiinin kellarista löytyy mielenkiintoinen antiikki- ja kirpputori. Löydät Viljamakasiinin Härkätallin vierestä! Lämpimästi tervetuloa!

Fr. M. Hisinger lät bygga Billnäs sädesmagasin år 1778. Den vackra, ljust gula byggnaden användes först som sädesmagasin och senare som lagerutrymme för Fiskars Ab’s byggnadsavdelning. Senare har många olika kulturella evenemang ägt rum i byggnaden, speciellt sommartid.

Det lönar sig att ta en titt på källarvåningens takstruktur – taket i det ena rummet är ett tunnvalv och i det andra ett kryssvalv. Källarvåningen som hålls sval också sommartid har använts som köttförråd förr i tiden.

Billnäs sädesmagasin är öppet för allmänheten under Karis Suomen Paris-evenemanget, både magasinets övre våning samt källarvåningen. Man kan bl.a. bekanta sig med byaföreningen Pro Billnäs utställning om Svartådalen som berättar om områdets historia.

I källarvåningen finns ett intressant loppis med bl.a. försäljning av antika föremål. Sädesmagasinet finns bredvid Oxstallet. Varmt välkommen!