Naapurinkatu 20

Gardbergin talo rakennettiin vuonna 1937 John ja Göta Gardbergin toimesta. Perhe myöhemmin luovutti talon kaupungille. Pro Gardberg Center -yhdistys osti talon Karjaan kaupungilta vuonna 2007. Yhdistys on restauroinut talon viihtyisäksi ja inspiroivaksi kulttuurin ”olohuoneeksi”. Se on tehty vastaamaan kaupungin ja alueen tarpeita. Gardbergin pariskunta myös loi kauniin puutarhan ympäröimään taloa. Puutarha on ainutlaatuinen helmi ja tärkeä osa idyllistä puutarhakaupunki -konseptia, jonka Karjaan kaupunki, nykyinen Raasepori, aikoinaan lanseerasi.

Gardbergs hus är uppfört 1937 av familjen John och Göta Gardberg. Staden fick huset som överlåtelse av familjen. Föreningen Pro Gardberg Center köpte huset av Karis stad 2007. Föreningen har restaurerat huset till ett trivsamt och inspirerande kulturellt vardagsrum för ortens och regionens behov. Paret Gardberg skapade också en vacker trädgård kring sitt hus. Gardbergs trädgård är en unik pärla, en viktig del i begreppet idyllisk trädgårdsstad som lanserades i tidigare Karis stad och numera Raseborgs stad