Keskuskatu 76 / Centralgatan 76

Karjaan vanhimmassa kerrostalossa sijaitseva 70m2 asunto missä on säilynyt Hilding Eklundin keittiö. Entinen omistaja on suurella sydämellä täysin remontoinut tämän kohteen. Pienellä budgetilla ja lyhyellä aikataululla sisustettu perhe- ”retriitti”.

familjen kakelugnskaklen med häst och byggde upp kakelugnen igen i Esbo, i ett frontmannahus i Alberga. I samband med att Esbo utvidgades revs frontmannahuset på 1970-talet för att ge plats för köpcentret. Kakelugnen hann nästan bli offer för rivningsmaskinerna när familjen Tamelander (Ängsgatans dåvarande invånare) gick in i det kalla huset utan el och räddade kaklen. Kaklen i den nuvarande ugnen är från pipan till en sockerfabrik i Helsingfors centrum. Ugnen värmer skönt på vintern och bevarar värmen i några dagars tid.

 

Keskuskatu 76

Karjaan vanhimmassa kerrostalossa sijaitseva 70m2 asunto missä on säilynyt Hilding Eklundin keittiö. Entinen omistaja on suurella sydämellä täysin remontoinut tämän kohteen. Pienellä budgetilla ja lyhyellä aikataululla sisustettu perhe- ”retriitti”.

Bostaden på 70 kvadratmeter finns i det äldsta höghuset i Karis. Köket är designat av Hilding Ekelund och pietetsfullt bevarat. Den förra ägaren har renoverat bostaden med stort hjärta, liten budget och på kort tid. En riktig familje-retreat.