Niittykatu 15

Talo on alkuperäiseltä nimeltään Villa Lindqvist. Se on rakennettu vuonna 1958. Nykyiset omistajat ovat laittaneet pikkuhiljaa paikkoja kuntoon. Heillä on talo ollut yli 20 vuotta ja ovat, heidän tietonsa mukaan, kolmannet omistajat.

Omistajan itse rakentama uima-allas on talossa ollut yli kaksikymmentä vuotta ja toimii mainiosti. Sinne voivat uskaliaat pulahtaa 4.8., ottakaa simmarit mukaan!

Talossa on mielenkiintoinen kakluuni 20-luvulta. Alunperin uuni oli ollut Karjalassa ja jäi sinne, kun koti piti jättää. Välirauhan aikaan perhe kävi hakemassa hevosella uunin kaakelit  Suomeen ja he rakensivat sen Espooseen Leppävaaraan rintamamiestaloonsa. Mutta Espoon laajentuessa talot purettiin 70-luvulla kauppakeskuksen alta. Uuni oli jo melkein Catepillarin kauhassa, kun silloiset Niittykatu 15 asukkaat kävivät naputtelemassa sähköttömästä, kylmästä talosta kaakelit talteen.  Nykyisen uunin sisustiilet on saatu Helsingin keskustasta, sokeritehtaan piipusta. Uuni lämmittää ihanasti talvella ja varaa lämpöä aina muutamaksi päiväksi.