Niittykatu 15 / Ängsgatan 15

Talo on alkuperäiseltä nimeltään Villa Lindqvist. Se on rakennettu vuonna 1958. Nykyiset omistajat ovat laittaneet pikkuhiljaa paikkoja kuntoon. Heillä on talo ollut yli 20 vuotta ja ovat, heidän tietonsa mukaan, kolmannet omistajat.

Omistajan itse rakentama uima-allas on talossa ollut yli kaksikymmentä vuotta ja toimii mainiosti. Sinne voivat uskaliaat pulahtaa 4.8., ottakaa simmarit mukaan!

Talossa on mielenkiintoinen kakluuni 20-luvulta. Alunperin uuni oli ollut Karjalassa ja jäi sinne, kun koti piti jättää. Välirauhan aikaan perhe kävi hakemassa hevosella uunin kaakelit  Suomeen ja he rakensivat sen Espooseen Leppävaaraan rintamamiestaloonsa. Mutta Espoon laajentuessa talot purettiin 70-luvulla kauppakeskuksen alta. Uuni oli jo melkein Catepillarin kauhassa, kun silloiset Niittykatu 15 asukkaat kävivät naputtelemassa sähköttömästä, kylmästä talosta kaakelit talteen.  Nykyisen uunin sisustiilet on saatu Helsingin keskustasta, sokeritehtaan piipusta. Uuni lämmittää ihanasti talvella ja varaa lämpöä aina muutamaksi päiväksi.

Ursprungligen hette huset Villa Lindqvist, ett Siporex-hus byggt år 1958. De nuvarande ägarna har sakta men säkert fixat utrymmena i skick. Vid det här laget har de bott i huset i över 20 år, och är de tredje ägarna i ordningen såvitt de vet.

Huset är utrustat med en simbassäng sedan tjugo år tillbaka, och den fungerar utmärkt.

I huset finns också en intressant kakelugn från 20-talet. Ursprungligen har den funnits i Karelen och blev kvarlämnad då man måste lämna hemmet. I pausen mellan krigen hämtade familjen kakelugnskaklen med häst och byggde upp kakelugnen igen i Esbo, i ett frontmannahus i Alberga. I samband med att Esbo utvidgades revs frontmannahuset på 1970-talet för att ge plats för köpcentret. Kakelugnen hann nästan bli offer för rivningsmaskinerna när familjen Tamelander (Ängsgatans dåvarande invånare) gick in i det kalla huset utan el och räddade kaklen. Kaklen i den nuvarande ugnen är från pipan till en sockerfabrik i Helsingfors centrum. Ugnen värmer skönt på vintern och bevarar värmen i några dagars tid.