Päivöläntie 7

Talo on aikoineen tuotu Billnäsiin rautatietä pitkin Billnäsin metsänhoitajan taloksi, 50- luvulla se on muutettu kahden perheen kodiksi, ollut sen jälkeen pitkään lähinnä varastona noin 80- luvulle asti jolloin katto uusittiin ja talo pääsi uuteen nousuun. Sunnuntaina 5.8 vierailijat saavat nauttia mm. kahvion antimista, pihakirppiksestä sekä talon omistajan ihastuttavista veistoksista: ”Aiheet ovat kuuluisista maalauksista. Muutan kuvan kolmiulotteiseksi. Veistokset kantavat esikuviensa nimiä. Pyrin tekemään niistä hahmoiltaan ja värimaailmaltaan niin tunnistettavia kuin suinkin. Taiteesta kiinnostuneet ehkä hoksaavat yhteyden, mutta ei haittaa, vaikka yhteyttä ei tietäisi. Teos antaa silti elämyksen, jujun, joka on nimensä veroinen.” H.S. @ Billnäs, Etelä-Suomen Lääni, Finland

Byggt på 1920-talet och i tiderna hämtat längs Billnäs järnväg för att bli hem åt skogsvårdare. På 1950-talet byggdes det om till tvåfamiljshus och sedan har det fungerat som förråd ungefär fram till 1980-talet. Då förnyades taket och huset föddes på nytt.

Söndagen den 5.8. får besökare njuta av kaféservering, gårdsloppis och ägarens härliga skulpturer. ”Temat är från berömda målningar och jag förvandlar bilderna till tredimensionella föremål. Skulpturerna heter lika som sina föregångare och jag försöker göra dem så lika originalet som möjligt när det gäller form och färg. Den som är intresserad av konst kanske fattar kopplingen men om inte, så gör det ingenting. Verket är i sig en upplevelse ändå.” H.S. @ Billnäs, Södra Finlands län, Finland