Ratakatu 33 / Bangatan 33

Villa Beata on Terijoen huvila, joka on rakennettu 1920 uudelle paikalleen ratatyöläisten asunnoksi. Huvila ei ole mikään hulppea rakennus, vaatimaton vaaleankeltainen puutalo, vähän perusmallin rintsikkaa isompi sirolla satulakatolla. Mutta huvilatunnelmaa luo erityisesti talon lasikuisti. Taloa on remontoitu hengittävillä materiaaleilla, mutta mikään entisöintikohde huvila ei ole. Ajan kerrokset näkyvät jo talon rakenteissa ja omistaja lisää pintakerroksiin oman kosketuksensa.

Talo on myynnissä: https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/raasepori/14185721

Villa Beata är en Terijärvvilla, uppbyggd på nytt på sitt nuvarande ställe 1920, som bostad för banarbetare. Villan är ingen lyxbostad utan ett anspråkslöst ljusgult trähus med sirligt sadeltak. Det som ger villakaraktär åt huset är i synnerhet glasverandan. Huset är renoverat med material som andas, men är inget renoveringsobjekt. Tidens tand syns i husets strukturer och ägaren lägger sin egen prägel på de olika våningarna.