Skogängintie 267 / Skogängsvägen 267

Vanhassa maalaismaisemassa vanha navetta ja perinnehirsitalo. Tässä kylässä on asuttu satoja vuosia. Rakenteilla oleva hirsitalo on käsityönä luonnonmateriaaleista valmistettu. Talossa aika on pysähtynyt, ei uskoisi, että talo on uusi! Pihalla tapaat kiltit lampaat, puutarhassa kuopsuttavat hassut kanat.

Navetan ateljeen puuhellassa paistuvat maukkaat korvapuustit, tarjolla myös pientä suolaista ja hyvää kahvia. Mahdollisuus ostaa myös tilan omia tuotteita ja käsitöitä. Kurjennokan kesäkahvila on avoinna koko viikonlopun:  la 11-16 ja sunnuntaina koko tapahtuman ajan (sunnuntaina myös hirsitalon ovat avoinna).

Ett traditionellt stockhus och en gammal ladugård i ett traditionellt jordbrukslandskap. Den här byn har varit bebodd i hundratals år. Stockhuset som är under konstruktion byggs med naturliga material. I huset har tiden stannat, man skulle inte tro att huset är nybyggt! På gården träffar besökaren snälla lamm och i trädgården kluckar komiska hönor.

Goda örfilar gräddas i vedspisen i ladugårdens ateljé, det finns också små salta bitar och gott kaffe. Besökaren kan köpa gårdens egna produkter och hantverk. Kurjennokkas sommarkafé är öppet hela veckoslutet: på lördag 11-16 och på söndagen så länge evenemanget varar (på söndagen är också stockhusets dörrar öppna.)