Stålbackanrinne 16 / Stålbackabrinken 16

Talo on rakennettu vuonna 1939 Fiskarsin työntekijöille ja on nykyään yhdistetty toimivaksi yhden perheen kodiksi. On myös helposti jaettavissa kahdelle perheelle. Perusteellisesti ja kauniisti korjattu vanhaa kunnioittaen. Se sijaitsee idyllisessä Stålbackan kylässä lähellä Billnäsiä. Fiskarsiin 7 km. Karjaalle 7 km. Påminnen laskettelukeskus ja Nordcenterin golfkentät aivan vieressä. Kahden kilometrin päässä sijaitsee Pohjankurun venesatama. Klinkbackan suomenkielinen ala-aste vieressä ja ruotsinkielinen Billnäsissä.

Talo on myytävänä! 265.000,-. Voidaan myös myydä puolikas, jolloin nykyinen omistaja jäisi mielellään toiseen päähän asumaan.

Esillä asukkaan kuvanveistäjä Marita Castrenin taidetta.

Huset är byggt år 1939 som bostäder till Fiskars arbetare och är grundligt och vackert renoverat med respekt för traditioner och det gamla. Bostaden är numera sammanslagen till ett fungerande hem för en familj men går också att spjälka upp mellan två familjer.

Läget är den idylliska Stålbacka by nära Billnäs, därifrån kommer man lätt till Fiskars och till Karis (bägge på 7 km avstånd). Påminne skidcentrum och Nordgolf center ligger i det nära grannskapet, och till Pojovikens båthamn är det två kilometer. Det finskspråkiga lågstadiet ligger också nära och det svenskspråkiga lågstadiet finns i Billnäs.

Huset är till salu! För 265.00 euro är det ditt… Ena halvan av bostaden kan säljas separat och i så fall blir den nuvarande ägaren gärna kvar i den andra halvan.

Utställning av skulptören Marita Castréns konst (husets invånare).